Made in Kalix

Hållbart byggande

Produkter från Space uppfyller högt ställda krav för ett hållbart byggande ur ett långsiktigt perspektiv.

Våra moduler tillverkas i en toppmodern fabrik. De levereras, lastas av och rullas in i lägenheten där de ansluts till el, vatten och avlopp. Det är en effektiv montering och därmed kortare byggtid. Effektivt och utan spill.

Vår fabrikslokal uppfyller högt ställda krav avseende buller, damm, energibesparing, belysning och produktionslayout. Tillsammans med den moderna maskinparken resulterar detta i en anläggning i toppklass. Produktionsprocessen är utformad enligt principer med utgångspunkt i ”Lean Production”. En stor del av vårt åtagande består i att säkerställa funktionen och utförandet på de produkter vi levererar.

Space - Moduler för nyproduktion - Hållbart byggande

Made in Kalix

All möbeltillverkning sker i vår toppmoderna fabrik uppe i Kalix – därav ”Made in Kalix”. Här ligger även vårt huvudkontor och lite längre söderut hittar ni vårt Showroom i Arlandastad.

Space - Moduler för nyproduktion - Hållbart byggande

Vår styrka sitter i kombinationen av standardiserad produktion samt flexibilitet i formgivning och inredning. Med projektanpassade lösningar levererar vi inredning över hela Norden. 

Produktion under kontrollerade former i industriell miljö och med en toppmodern maskinpark gör detta att vi kan erbjuda prisvärda möbler med kort leveranstid, hög kvalité och mycket stor flexibilitet.

En del av Part Group sedan 2011

Företaget Siverts Snickerifabrik grundades 1958 i Svartöstan, Luleå, och flyttades sedan till Sunderbyn 1997. Under denna tidsperiod tillverkades snickerier till byggindustrin och båtfabrikanter och företaget arbetade upp ett gott rykte.

1997 fick företaget nya ägare. Omsättningen ökade snabbt och företaget omvandlades till ett industriföretag. Det största steget i denna omvandling var beslutet att år 2001 flytta till nya lokaler i Öjebyn. Där fanns förutsättningar för en expansion i kombination med en färdig maskinpark med kringutrustning. 

Succesivt efter flytten till Öjebyn riktades nyinvesteringar och produktionsmix mot möbler och inredningar av skrivbaserade material. Sedan 2011 är företaget en del av Part Group och ägs av Concentus i Kalix AB. Verksamheten som idag är placerad i Kalix, förfogar över en av Skandinaviens mest moderna maskinparker. Idag är kunderna främst prefabricerande hustillverkare, byggföretag, hotell och fastighetsägare. 

Kontakta oss för ett kostnadsfritt anbud